De KBO Stad Utrecht

De afdeling Stad-Utrecht is met c.a. 800 leden, is een van de negentien afdelingen die deel uit maken van de Provinciale KBO Utrecht met een totaal van ca. 11.000 leden, die op haar beurt een van de elf bonden is van de landelijk Unie KBO in Utrecht. Het geheel is een federatie met totaal ca. 200.000 leden, waarmee de KBO een van de grootste ouderenbond in Nederland is. Elke afdeling en bond is geheel zelfstandig met eigen statuten en een eigen bestuur.

Wilt meer weten over de KBO en het lidmaatschap van onze afdeling, neemt u dan geheel vrijblijvend eens contact op.

Bruggen bouwen naast bruggen slaan wat kan de KBO voor u betekenen.

Klik Hier
  Om het verslag te lezen.

Hoe nu verder met onze KBO STAD-UTRECHT ?

De Unie KBO is de grootste ouderenbond van Nederland met 200.000 leden en wordt vertegenwoordigd op het hoogste niveau. Maar het kloppende hart van de KBO zijn wij, u dus. U bepaalt wat er in onze afdeling gebeurt.  Wat betekent eigenlijk dat wij van KBO Stad-Utrecht  er voor elkaar zijn?

Een bestuur van vijf personen is voldoende, groter leidt alleen tot meer oeverloze discussies. De structuur die wij missen zijn ‘‘werkgroepen”. Dat zijn kleine groepen die informatie ophalen, boodschappen door geven, contact houden binnen en buiten de KBO, veel contact houden   met onze leden enz.

Belangrijke taken voor de werkgroepen zijn:
 Ledenwerving,            Vrijwilligerswerving,            PR,            Contact maken en houden met de parochies,
 Thema middagen : ontmoeting , ontspanning ,  informatie en ontplooiing , Veiligheid , Gezondheid en bewegen.

Nuttige informatie van Unie, Provincie en andere  instanties bekend maken.
Dagtochten en reizen

PLUS, PLUS, PLUS,

Er zijn al werkgroepen die uitstekend functioneren, denk aan de redactie van de Rondomme, aan de mannen en vrouwen
die zorgen dat de Nestor en Rondomme bij u in de brievenbus valt, de kaderleden die ons vertegenwoordigen in
verschillende commissies in de stad en veel meer. Het kost een paar uur in de maand. Daar staat tegenover de gezelligheid
die erbij komt want u doet het niet alleen. Denk ook aan  het belang van uw  medemens en uzelf en aan het feit dat u de
KBO Stad-Utrecht een sterke, belangrijke en toegankelijke afdeling maakt voor iedereen.
Vraag aan uw vrienden binnen en buiten de KBO om mee te doen, nodig vrienden en familie die geen lid zijn uit om mee te
komen naar themamiddagen of eucharistieviering. Heeft u vragen, bel ons,
Nog beter meld u aan voor een van de werkgroepen, het zal u leven verrijken stel u kennis ter beschikking van
UW KBO Stad-Utrecht.

Hoe nu verder met onze KBO Stad-Utrecht. deel2

Hierboven heeft u kunnen lezen over de wens om werkgroepen op te zetten. Waarom werkgroepen, wat doen werkgroepen, hoe groot zijn werkgroepen enzovoort. Om te beginnen is ‘werk’ wellicht het verkeerde woord, want wij zijn allemaal (bijna) klaar met werken en genieten van een rustig leven zonder arbeid, behalve het op de kleinkinderen passen. En groepen? Wat is een groep? Enkele leden die gezamenlijk een onderdeel, object, plan of vraagstuk samen behandelen. Niet onder druk, geen deadlines, ondersteund door andere leden en bestuursleden. Eigen initiatief, samenwerking met andere verenigingen of parochies of wijken waar er ook veel senioren zijn bijvoorbeeld.
Dagelijks kunt u lezen hoe senioren aan alle kanten de dupe worden, veel meer inbraken bij senioren, veel meer straatroof bij senioren, zorgkosten voor senioren moeten minder, woonkosten stijgen, hulpmiddelen zitten niet meer in het verzekeringspakket of worden niet meer door de gemeente gesubsidieerd enz.
De KBO landelijk, provinciaal en afdeling Stad-Utrecht zijn  essentiële delen van ons. Zij vormen het gereedschap om belangrijke aspecten in ons leven overeind te houden, een leven dat bestaat uit contact met elkaar. Dus maak er gebruik van voor uzelf en alle andere leden.

Enkele uren per maand en vooral gezellig houden.
Doe mee, schrijf hier in en maak een verschil in de toekomst!!

Ik zou graag deelnemen in één van de werkgroepen en een afspraak maken, ( kan ook bij u thuis) om verder over te praten:

Voornaam:
Achternaam:
Adres:
Telefoonnummer:
Schriftelijk aan het postadres.

Postadres:

Zr. W. Leistra
Schorteldoeksesteeg 1
3732 HS    De Bilt
Tel.: 030-6976241 tussen 19-20 uur

Keizersgracht - Zwartewater

Als lid van de KBO ontvangt u 10 x per jaar het blad "Nestor" dat wordt uitgegeven door de UNIE KBO in 's-Hertogenbosch terwijl de afdeling eveneens 10 x per jaar een eigen infoblad "Rondomme" uitgeeft. Daarin wordt u volledig op de hoogte gehouden van alle activiteiten welke georganiseerd worden.